Aronia bärextrakt

Aronia hör hemma i arktiska regionen Nordamerika. Bären är mycket rika på antocyanin - den mest kraftfulla naturliga antioxidanten. Utvinning av extrakten ur aroniabären sker utan användning av kemikalier och skadliga lösningsmedel.

Bivax

Bivax (Cera flava) är den äldsta kosmetiska ingrediens i människans historia. Gamla romarna och grekerna gjorde ansiktskräm från bivax och olivolja. Bivax lämnar en skyddsbarriär som skyddar huden från att torka ut.

Björkextrakt

Björken (Betula alba extrakt) är ett träd närvarande överalt i arktiska områden. Sedan länge avnjöts björksav som en traditionell dryck. Björkbladen används i örtmedicin. Björkextrakt har visat stimulerande effekt på hud och hårbotten. Traditionellt används björkextrakt i naturprodukter som stimulerar hårväxt.

Blåbärsextrakt

Blåbär har använts som medicinalväxt i århundraden för en mängd olika sjukdomar. Berättelser om brittiska Royal Air Force piloter som åt blåbärsylt under andra världskriget för att förbättra deras mörkerseende är välkända. Extrakt av ekologiska blåbär är en rik källa till antioxidanter som skyddar mänskliga celler från oxidativ stress och fria radikaler. Blåbärsextrakt innehåller athocyanin - den mest kraftfulla naturliga antioxidanten som är ansvarig för de biologiska egenskaperna hos blåbär. Blåbärsextrakt framställts utan användning av lösningsmedel. Svenska blåbär är rikare på antioxidanter än amerikanska blåbär. Blåbär betraktas som superfrukt på grund av dess höga ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) värdena.

Blåbersfröolja

Blåbärsfröolja är rik på omega-3 essentiella fettsyror, tokoferoler, karotenoider (naturliga antioxidanter). Den är närande, återfuktande och hjälper till att läka och behandla hudtorrhet. Blåbärsfröolja är lätt och absorberas snabbt in i huden. Antioxidanter ur blåbärsfröolja bekämpar fria radikaler. Dessa egenskaper av blåbärsfröolja skyddar effektivt kroppens celler mot oxidativ stress.

Bärens antioxidanter

Bären är en rik källa av antioxidanter. Bärens innehåll av antioxidanter ger ORAC värdena som är högst bland frukterna. Arktiska bär med hög ORAC värdena klassas inom en ny kategori av funktionella livsmedel som kallas "superfrukter". Dessutom innehåller blåbärsextrakt rikligt med vitaminer och mineraler.

Bärvax

Bärvax är blank, vaxartad skyddande beläggning på ytan av bären (t.ex. blåbär, aronia, lingon). Det skyddar bären från att torka ut i hårda arktiska miljöer. Bärvax i kosmetika har skyddande egenskaper. Det bildar ett skyddande lager som skyddar huden från uttorkning och återfuktar den. Bärvax ger befrielse från klåda i hårbotten. Tunt lager bärvax hjälper till att fukten stannar kvar i håret. Hårstråna blir elastiska och blanka och håret följsamt och lätt att hantera.

Tranbärsfröolja

Tranbärsfröolja är en antioxidant-rik olja från frön av arktiska tranbär. Tranbär växer i iskalla arktiska områdena därför bildas kraftfulla vegetabiliska antioxidanter i frön. Tranbärs fröolja är rik på essentiella fettsyror, växtsteroler och vitaminer. Tranbärsfröolja är producerad utan användning av skadliga kemikalier. Vår hud har specifika behov av antioxidanter för att bekämpa olika stressfaktorer. Tokotrienoler ger kroppens celler det bästa skyddet mot fria radikaler.

Ekologiskt kråkbärsextrakt

Nya japanska forskningsresultat visar att kråkbär är lika bra källa till antioxidanter som blåbär och lingon. Ekologisk kråkbärsextrakt har producerats utan användning av flyktiga lösningsmedel eller kemikalier.

Ekologiskt extrakt av timjan

Timjan (Thymus serpyllum, Thymus vulgaris) används ofta i matlagning. Örten är en grundläggande ingrediens i medelhavsköket. Traditionellt används i hemmagjorda hårmedel. Timjanextrakt (även känd som timjanolja) ger håret glans och styrka. Det sägs att timjanolja har antiseptiska egenskaper och hjälper mot mjäll.

Fläderbärsextrakt

Fläder har använts som medicinalväxt i århundraden. Både blommor och bär används i traditionell medicin. Vi använder fläderbärsextrakt som är rik på vitaminer och antioxidanter. Fläderbärextrakt tillför människokroppen antioxidanter som bekämpar skadliga fria radikaler och motverkar negativa effekter UV strålning.

Livsmedelsgodkända konserveringsmedel

För att skydda produkterna använder vi milda, livsmedelsgodkända konserveringsmedel såsom sorbinsyra som naturligt förekommer i rönnbär.

Guar

Guarmjöl (används som guarhydroxipropyltrimoniumklorid) är ett naturlig balsam för håret.

Havtornsbärextrakt

Vattenextraktion av havtornsbär ger en extrakt är rikt på antioxidanter. Känd som naturligt skydd mot UVA- och UVB-strålar. Hög på karotenoider, vitamin C, aminosyror, mineraler, steroler och polyfenoler.

Havtornsfröolja

Miljövänlig lösningsmedelsfri process ger havtorns fröoljan som är en värdefull del av våra hud- och hårvårdsprodukter. Havtorns fröolja innehåller väsentliga omega 6 och omega 3-fettsyror och naturliga antioxidanter (vitamin E) och karotenoider. Karotenoider är en naturlig solskyddsfaktor som skyddar huden mot skador och oxidation induceras av UVA- och UVB-strålning och andra stressfaktorer. Havtorns fröolja har regenerativ effekt på hudens vävnader och främjar läkning av brännskador och sår. Anti-aging effekt av havtornsfröolja leder till att förbättra hudens återfuktning, elasticitet och motverkar stram och grov hud.

Karité Olja (flytande sheasmör)

Karité olja är raffinerad form av sheasmör. I motsats till sheasmör, är karité olja flytande vid rumstemperatur. Sheasmör är en något gulaktigt eller elfenbensfärgad fett som utvinns ur nötter av den afrikanska sheaträdet. Sheasmör är erkändgod matfett och används traditionellt i matlagningen. Rik på essentiella fettsyror och näringsämnen, karité olja fungerar som naturligt UV-filter. Den används ofta i kosmetika t. ex. fuktighetskräm, salva eller lotion.

Omega 3 och 6 berikad olja

Vårdande vegetabilisk oljeblandning rik på omega 3 och 6 essentiella oljor. Den innehåller omega-3 och omega-6 i ett optimalt förhållande för förbättrad hudens hälsa. Lätt absorberas genom huden, där det balanserar omega-3 och omega-6 innehåll.

Lingon fröolja

Oljan utvinns utan användning av skadliga kemikalier och lösningsmedel. Lingonfrön år oljerik källa av fettsyror växtsteroler och antioxidanter. Essentiella fettsyror är viktiga för korrekt hudfunktion, har antiinflammatoriska egenskaper och är en viktig del av kroppens vattenbarriär. Bland effekter lingonfröolja bidrar är återfuktning och hudblekning.

Mangosmör

Mangosmör är tjock fröolja som utvinns ur kärnor av mangofrukten (Mangifera indica). Smöret är halvfast vid rumstemperatur, men smälter vid kontakt med människokroppen, vilket gör den till en utmärkt fuktighetsgivare i hudkrämer och lotioner, solkrämer vårdande hårprodukter t. ex. hårbalsam och andra skönhetsprodukter.

Mild rengöring

Ditt hår är sällan extremt smutsig så du behöver inte starka rengöringsmedel för att tvätta håret. Vi använder grön, biologiskt nedbrytbar, mild rengöring för att ditt schampo ska inte orsaka uttorkning av håret och hårbotten. Dessutom, innehåller vårt schampo alltid ett vegetabilisk hårbalsam. Därför fungerar det som ett 2-i-1 schampo utan att innehålla sylikoner.

Olivolja, ekologisk

Vi använder certifierad ekologisk, raffinerad och deodoriserad olivolja producerad genom raffinering av extra virgin ekologisk olivolja. Tillsammans med bivax är olivoljan äldsta kosmetisk ingrediens. Sedan antiken används olivolja i hud och hårvårdsprodukten. Olivolja mjukar upp huden och fungerar som mycket effektiv mjukgörare. Den också motverkar av uttorkning av håret orsakad av på grund av för mycket bad och dusch.

ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity)

ORAC är måttet för antioxidanternas förmåga att bekämpa fria radikaler och oxidativ stress.

Sheasmör

Rent naturligt sheasmör används i Arctic Naturals som en värdefull, skyddande och mjukgörande produkt för din hud. Sheasmör ger snabb spridning av krämer och lotion och har utmärkta absorberande egenskaper. Efter användning lämnar huden mjuk och smidig med en trevlig efterkänsla. Sheasmör är välkänd för sin hudregenererande och skyddande egenskaper och har bra fuktgivande och mjukgörande effekt. Genom att skydda och öka bildningen av nya hudceller huden blir mjukare och mer elastisk med förbättrad förmåga att kvarhålla fukt. Det är tillverkad genom raffinering av sheasmör, som kommer från kärnor av sheanötter som växer i Afrika söder om Sahara. Resultatet är en naturlig och också giftfri och icke-irriterande ingrediens för skönhetsprodukter.

Vegetabilisk balsam I

Guamjöl är känd för sina vårdande egenskaper för hår och hud. Vegetabiliska balsam baserad på guarmjölet (guarhydroxipropyltrimoniumklorid) gör håret tjockare genom att belägga hårstrået med ett tunt skyddande skikt. Det gör kamning lättare och reder ut hår. Torrt hår känns mycket mjukare vid beröring. Vegetabiliska balsam I ingår i vår schampo erbjuder alla fördelar som ett 2-i-1 schampo utan användning av silikoner. Det är icke-irriterande för ögon och hud. Det är också ett filmbildande ämne, kapabel att låsa fukt i håret, även efter det att produkten har sköljts bort.

Vegetabilisk balsam II

Vegetabiliska balsam II är ett biobaserad hårbalsam och antistat medel (Stearamidopropyl Dimetylamin) som framställs av vegetabiliska fetter och oljor (vanligen kakaosmör). Denna ingrediens är idealisk för att skapa hårbalsam och hårinpackningar för både skadad och friskt hår. Huvudfunktionen är naturlig förstärkning av hårets struktur. Det ger utmärkt konditionering, kamning blir lättare och förhindrar fly-away hår. Vegetabiliska balsam II gör håret slätt och glansig efter att hårtvätten. För konsumenterna ger fler fördelar: reparerar skadat hår med minimal ansamling av balsamet. På flera användningsområden förbättrar upplevelse vid användning. Balsamet är lätt att skölja och lämnar håret friskt och glänsande. Den tillför volym och fyllighet samtidigt som den inte tynger håret.

Vit lera

Vit lera har en mycket lång historia som skönhetsprodukt tack vare mängden av positiva egenskaper. Gamla romare och greker har använt lera i ansiktsmasker, bad och skönhetsbehandling. Vit lära absorberar överflödigt fett insamlad på ytan och gör hårstrån och i hårbotten fräschare och renare. Samtidigt tar leran bort kemiska rester från hårfärg, hårgelé och andra stylingprodukter. På så sätt avgiftas håret och rengörs från smuts och mikropartiklar. Vit lära passar för känslig och irriterad hårbotten. Den försiktigt avgiftar håret och hårbotten. Samtidigt fungerar vit lera lugnande. Det är därför vit lera används i vårt detox schampo som hjälper dig att avgifta håret och hårbotten och ge näring till håret på ett naturligt sätt.